Abordarea transdisciplinară a cunoașterii științifice are la bază conceptul de dipol vortex, având semnificația de model fizic asociat microparticulelor și câmpurilor de forțe generate, fiind o punte de legătură între Universul nostru și Universul complementar, prin care se face schimb de particule universale primordiale.
Altfel spus, Existența este concepută ca unitate în diversitate în cadrul unui Univers cvadridimensional dual, fără limite spațio-temporale, de tip Multivers dual, care include Universul nostru (format din materie) și Universul complementar (format din antimaterie).
Particulele universale primordiale sunt cuante elementare, nu numai pentru energie, masă, sarcină electrică, impuls mecanic sau informație, ci și cuante spațio-temporale.
Fotonii și gravitonii sunt particule universale primordiale care ies, respectiv intră în dipolii vortex, au un timp de viață infinit, nu au masă de repaus, ci doar masă de mișcare, sunt de tip bosoni și se deplasează cu viteza luminii în vid.
Această concepție științifică novatoare permite abordarea unitară a câmpurilor electromagnetic și gravitaţional, descifrarea enigmei gravitonului, generarea antiparticulelor și fenomenul de anihilare, justificarea dualismului undă-corpuscul și a funcției de undă, cuantificarea mărimilor fizice, structurarea materiei pe diverse nivele de organizare, explicarea expansiunii accelerate a Universului și demonstrarea legii lui Hubble, aprofundarea dialecticii cauzalitate-întâmplare, obiectiv-subiectiv etc.
Teoria dipolilor vortex pune în evidență legăturile intrinseci dintre spațiu, timp, devenirea și structurarea materiei pe diverse nivele de organizare, de la microcosmos la macrocosmos si megacosmos.
Pentru cei marcați de pasiunea pentru descifrarea enigmelor Existenței, un sistem cognitiv devine util atunci când are valențe explicative și predictive remarcabile, iar rațiunea și disponibilitățile creative se derulează într-un cadru motivațional caracterizat prin trăiri emoționale intense, coerența ideilor și profunzimea raționamentelor, dar și prin flexibilitate pentru deschiderea largă a științei către filosofie și religie.
Pe traiectoria evolutivă a culturii și civilizației, fiecare om este o verigă în rețeaua informațională vastă dintre generațiile succesive, menirea acestei fragile ființe în relaționarea cu semenii săi fiind de împlinire spirituală prin adevăruri relative din ce în ce mai riguroase, pe măsură ce societatea tinde asimptotic către perfecțiune și adevărul absolut.
Suntem ființe raționale, dar și emoționale, care rezonează la provocările și încărcătura de mister a lumii în care trăim, în aspirația la fericire și înțelepciune, având reperele centrate pe valorile perene de bine, frumos, dreptate și adevăr.
Într-o exprimare sugestivă, cunoașterea și devenirea umană înseamnă să-ți primenești spiritul cu lumină, pentru a înlocui progresiv întunericul din tine cu harul înțelepciunii.
Să nu se uite că trebuie să trăiești cu intensitate clipa, prezentul fiind poarta de intrare dinspre trecut spre viitor, deci reprezintă o măsură a implicării directe în derularea evenimentelor la trecerea prin această lume contradictorie, deosebit de complexă, dar și fascinantă, având în vedere că impactul moștenirii lăsate contează pentru posteritate.
Te invit, stimate cititorule, să uiți de grijile cotidiene pentru un răgaz de reflecții despre sensul și valoarea vieții, prin accesarea informațiilor prezentate pe site-ul http://www.academia.edu/38212537/Teoria_unitara_a_Existentei .
Do you want Search?
Random Post
Search