Pământul reprezintă leagănul și suportul vieții în Sistemul solar, această magnifică planetă care poartă omenirea în istorie fiind cea mai densă și cea mai mare dintre cele patru planete telurice.
Cercetătorii consideră că viaţa a apărut în urmă cu circa 3,6 miliarde de ani, la începutul erei precambriene, când au existat condiţii de mediu favorabile pentru sinteza abiogenă a primelor gene care conţin programe genetice de structurare a materiei vii.
Desprinderea omului din rândul antropoidelor superioare este plasată în Cuaternar, ultima și cea mai scurtă perioadă geologică din istoria Pământului, de aproximativ 2,58 milioane de ani, în care au apărut glaciațiunile Günz, Mindel, Riss și Würm.
Viața pe Terra se află sub semnul Soarelui, care este sursa cosmică de energie primară, radiațiile solare putându-se transforma în diverse alte forme de energie terestră regenerabilă: fotochimică, fotoelectrică, termică sau mecanică, în particular în energie eoliană și hidraulică.
Soarele s-a format în urmă cu circa 5 miliarde de ani şi va mai străluci pe cer încă atâţia ani, perioadă mai mult decât suficientă pentru ca omenirea să atingă culmi nebănuite de progres științific, tehnic şi tehnologic, să cucerească spaţiul cosmic dincolo de Sistemul solar şi să populeze planete din alte sisteme stelare.
Cei interesați de conținutul integral al lucrării “Planeta pe care trăim” pot accesa legătura web
https://www.academia.edu/114686881/Planeta_pe_care_traim
Do you want Search?
Random Post
Search